zo 3 mei 2015

Dorpskerk
Prijs:
 volwassenen €17,50 / kinderen t/m 18 €7,50 koffie/thee na afloop

In 2004 schreef de Engelse componist James Whitbourn (1963) het aangrijpende koorwerk 'Annelies' – de volledige voornaam van Anne Frank. Een compositie voor sopraan, solist, koor en orkest. In 2009 schreef Whitbourn een kamermuziekversie voor sopraan, solist, kamerensemble en koor.

De nieuwe versie is volgens de componist veel kleiner en intiemer. Over de naam van het muziekstuk zegt Whitbourn: ,,Op het einde van haar leven gebruikte ze haar naam Annelies steeds vaker. Anne was haar kindernaam. Annelies klinkt ook iets intiemer.''

Whitbourn koos voor veertien episodes uit het leven van Anne Frank. De sopraan zingt delen uit het dagboek. Het koor becommentarieert de gebeurtenissen. Whitbourn maakt in 'Annelies' gebruik van verschillende stijlen, waaronder melodieën die Anne op de radio kan hebben gehoord, als de familie op BBC had afgestemd en ook van Joodse volksmuziek. Het klokgelui van de nabije Westerkerktoren markeert de verstrijkende tijd. Het muziekstuk werd met veel lof ontvangen in de pers.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten kunt u trecht op www.drentskamerkoor.nl.

Kerkenpad 2019
datum en tijdstip 17-07-2019 om 10.00

Optreden Daphne Ensemble
datum en tijdstip 17-07-2019 om 10.00

Open kerkmiddag
datum en tijdstip 17-07-2019 om 13.30

Kerkdienst Dekelhem
datum en tijdstip 19-07-2019 om 19.00

Opendeurdienst Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 9.30

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!