za 4 november 2017

Dorpskerk Gieten
Prijs:
 10 euro, incl. koffie/thee

Op zaterdag 4 november 2017 van 20.00 – 22.00 uur brengt Klezmer & Co. haar nieuwe programma in de dorpskerk te Gieten aan de Brink 8:

IN VERRE LANDEN - IN DI WAITE LENDER
In di waite lender verwijst niet alleen naar de diaspora (verspreiding), of galut/golus (ballingschap), echter ook naar de voortdurende migratie die de Joodse geschiedenis kenmerkt. Oorlogen, pogroms, verbanningen, armoede en soms ook het verlangen naar avontuur, bracht vele Joden telkens weer op andere plekken. Vooral in de 19e en 20e eeuw naar het gouden land, di goldene mediene, Amerika!

Het nieuwe programma van Klezmer & Co. laat de interactie horen van Joodse muzikanten en hun omgeving, bijvoorbeeld van Roma muzikanten, maar ook Roemeense en Turkse invloeden. Later komt de grote oversteek, het verlangen naar Amerika, de angst en het verdriet van de achterblijvers. Nieuwe muziek ontstaat in het Jiddische theater in steden als New York. Zoals deze Joden de grenzen passeerden, doet Klezmer & Co. dat ook: met een Sefardisch lied over afscheid en een Hebreeuws lied over het verlangen naar het einde van de ballingschap, het vinden van een ‘thuis’.

Klezmer & Co bestaat uit:
Carla da Silva Jiddisje zang
Albert Bleeker Tuba, percussie
Wim Lever Accordeon
Inge Pijnacker Hordijk Viool en trompetviool

Kerk open vanaf 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop bij Primera Gieten, Stationsstraat 3, of te reserveren via www.klezmerco.nl

Eredienst Bethlehemkerk
datum en tijdstip 26-05-2019 om 9.30

Eredienst Bethlehemkerk, Hemelvaartsdag
datum en tijdstip 30-05-2019 om 9.30

Eredienst Dorpskerk
datum en tijdstip 02-06-2019 om 9.30

Wandel mee met de dominee!
datum en tijdstip 06-06-2019 om 09.30

Kerkdienst Dekelhem
datum en tijdstip 07-06-2019 om 19.00

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!