zo 11 oktober 2015

Dorpskerk Gieten
Prijs:
 7,50 euro

Dit jaar zal het Vrouwenkoor  Ma Musica uit Borger haar jaarlijkse concert geven op zondagmiddag 11 oktober om 15.00 uur in de Dorpskerk.  Het koor bestaat uit 22 vrouwen. Zoals altijd bestaat haar repertoire uit licht klassieke liederen, begeleid door pianist (en tevens dirigent) Wim Opgelder.

Er staan liederen op het repertoire van Mendelssohn en Dvorák.  Zij brengen de sfeer van de laatste vrolijkheid in de zomer, verliefdheid, vreugde, bloemen, van liefdesspel, maar ook van afscheid en herinnering , de trek van vogels, weemoed en verlangen in het najaar. Het zijn zo de stemmingen die bij deze tijd van het jaar horen en bij ons en in de natuur zichtbaar en voelbaar zijn.
Het Vrouwenkoor Ma Musica kiest er altijd voor om de liederen af te wisselen met instrumentale intermezzo’s. Tijdens dit concert zal Elma Cats met haar fagotspel deze bijdrage leveren.

Het bijzondere van het concert ligt vooral ook in het derde deel van het programma. Daarin worden zeven liederen vertolkt op tekst van een aantal koorleden. Hun (Nederlandstalige) gedichten zijn daartoe door Wim Opgelder op muziek gezet, in 2- tot 4 stemmige melodieën met pianobegeleiding. Deze uitvoering is daarvan de première.

Komt allen op zondag 11 oktober naar de Dorpskerk voor dit sfeervolle concert!
Aanvang:                          15.00 uur (kerk is open vanaf 14.30 uur)
Entreeprijs:                      € 7,50 incl. consumptie
Reservering is mogelijk via telefoonnummer:   0599-512761

Eredienst Bethlehemkerk
datum en tijdstip 26-05-2019 om 9.30

Eredienst Bethlehemkerk, Hemelvaartsdag
datum en tijdstip 30-05-2019 om 9.30

Eredienst Dorpskerk
datum en tijdstip 02-06-2019 om 9.30

Wandel mee met de dominee!
datum en tijdstip 06-06-2019 om 09.30

Kerkdienst Dekelhem
datum en tijdstip 07-06-2019 om 19.00

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!