VANUIT DE KERKENRAAD DECEMBER 2021 VANUIT DE KERKENRAAD DECEMBER 2021
Wel wennen om zonder predikant te vergaderen. Natuurlijk was dat ook zo in de vakanties, maar nu is het toch anders. Een vast agenda onderdeel van de vergaderingen is de bezinning. Dit werd altijd door ds. Middeljans verzorgd. De laatste maanden steeds over een onderwerp dat te maken had met de profielschets van onze gemeente en de te zoeken predikant. Nu gaan we als kerkenraadsleden beurtelings dit verzorgen.

Komend voorjaar hopen we een grote schoonmaak te kunnen houden. De heer Kiers neemt hiertoe het voortouw. Wesley, die steeds de kerk schoonmaakt en elk jaar de kerstboom versiert, heeft een ‘klein’ ongelukje gehad. Hij heeft zijn arm uit de kom gehad bij een val van de trap. Wij wensen hem sterkte en beterschap.

De kascontrole commissie is aangevuld met twee nieuwe leden. De beroepingscommissie is in wording. Dat betekent dat voor een deel de namen zijn ingevuld, maar nog niet voor elke groep die we hebben afgesproken. We streven er naar om dit voor 1 januari helemaal rond te hebben. Via de nieuwsbrief maken we dan de volledige samenstelling bekend.

Ambtsdragers: We prijzen ons gelukkig dat de vacature van ouderling is ingevuld. De heer en mevrouw Drent van de Asserstraat gaan dit ambt samen vervullen. Een van de vacatures voor ouderling kerkrentmeester is ingevuld: dhr. Venema van de Julianalaan gaat dit ambt vervullen. We hebben nog geen nieuwe diaken kunnen vinden. Er worden nog gesprekken gevoerd over de invulling van deze vacature. In de dienst van 16 januari zullen de nieuwe ambtsdragers worden bevestigd door ds. H.E. de Boer.
Echter, in de vergadering wordt door mevr. Dokter te kennen gegeven dat zij dan op die datum wil stoppen als ouderling. Haar termijn loopt in maart af, maar nu lijkt het haar beter om bij de genoemde datum aan te sluiten.

Veel zaken die op een avond de revue passeren en er zullen nog veel meer komen. Nu even rust voor de Kerstdagen. Ons voorbereiden op de geweldige Boodschap die we dan krijgen.
Laten we met elkaar, voor zo ver het mogelijk is, daarvan genieten .

Feest van de Geest
datum en tijdstip 26-05-2022 om

Koffieochtend
datum en tijdstip 26-05-2022 om 09.30

Eredienst: Hemelvaartsdag
datum en tijdstip 26-05-2022 om 9.30

Online kerkdiensten

Onze kerkdiensten zijn iedere zondag live te volgen en nadien te bekijken.

Wij bieden de kerkdiensten aan via kerkdienstgemist.nl.
U kunt zoeken op Dorpskerk Gieten.