vr 4 mei 2018

Dodenherdenking

Dorpskerk Gieten - Begraafplaats Gieten
 19.00  - 20.15

Om 19.00 uur is er een herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk.
Naast het orgelspel door de heer Oomkes zal de heer Gerard Nijenhuis een toespraak houden. Iris Bom en Paul van Rijssen zingen het lied “ Als we niets doen “, uit Soldaat van Oranje. Zij worden begeleid door Tom Mulder.
Noël Drent zal een gedicht voordragen. Daarna zingt Iris Bom, opnieuw begeleid door Tom Mulder, het lied “Mag ik dan bij jou “ van Claudia de Breij. Na orgelspel zingen we samen het Wilhelmus.

Om 19.30 uur begint de stille tocht naar de begraafplaats. Onderweg is er gelegenheid om bloemen te leggen bij het monument ter gedachtenis aan de oorlogsslachtoffers uit onze gemeente.
Op de begraafplaats bij de graven van de omgekomen vliegtuigbemanning worden alle oorlogsslachtoffers herdacht.
De heer P. van Dijk, burgemeester van Aa en Hunze, houdt hier een toespraak. Mevrouw J. Moek- Rutgers en Noël Drent dragen nog een gedicht voor.

Om 20.00 uur zal er twee minuten stilte in acht worden genomen. Daarna zal met de “The Last Post” door de heer Ligtenbarg deze herdenking worden afgesloten.

Ook u wordt van harte uitgenodigd voor de herdenkingsbijeenkomst en/of stille tocht.

Bezinningsmoment Advent
datum en tijdstip 09-12-2019 om 19.30

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 10-12-2019 om 19.30

Koffieochtend
datum en tijdstip 12-12-2019 om 09.30

KERSTMIDDAG ZONNEBLOEM
datum en tijdstip 13-12-2019 om 14.00

Kerstmarkt in de Bethlehemkerk
datum en tijdstip 14-12-2019 om 10.00

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!