ma 13 oktober 2014

Gespreksgroep Gasselte 2014-2015

Leerkamer achter de pastorie, Lutkenend 2 Gasselte
 20.00

Onderwerp:  Vorig seizoen hebben we besteed aan het nieuwe tijdsdenken en dat vanuit heel verschillende invalshoeken belicht. Die invalshoeken bestonden met name uit boeken die door ds. Vaessen waren bestudeerd tijdens zijn studieverlof het jaar daarvoor. Dit seizoen is het de bedoeling, dat we onderwerpen gaan bespreken die de deelnemers zelf ter harte gaan. Dat kan een mooi boek zijn, een krantenartikel, een gedachte, maar wel gericht op hoe we in deze gespannen tijd op een ontspannen manier in het leven kunnen staan. Gelovig, ongelovig, kritisch of invoelend, iedereen is welkom bij deze gedachtenuitwisseling die altijd plaatsvindt in een open en plezierige sfeer. De deelnemers mogen zelf hun onderwerpen uitkiezen en ook inleiden, maar dat laatste mag ook worden uitbesteed aan bijvoorbeeld de predikant. Welke onderwerpen we precies gaan behandelen stellen we vast op 13 oktober. Denk er maar eens over of er iets is waar jij een avond aan wilt besteden. Tot ziens op 13 oktober om 20.00 uur in de leerkamer.

BEMOEDIGING 12 juli

'Wat zou het goed zijn'

Namens de kerkenraad

COLLECTE VOEDSELBANK

Vuur van mijn ziel
Wordt wakker
Blijf branden
In naam van Jezus
In naam van God

Het goede te doen
Het kwade te laten

Inspireer me
Motiveer me
Vurig te leven
In naam van Jezus
In naam van God

Janine Knol

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!