KINDERNEVENDIENST 40-DAGENTIJD + PASEN KINDERNEVENDIENST 40-DAGENTIJD + PASEN
Tijdens de kindernevendiensten horen de kinderen dezelfde bijbelverhalen (in eenvoudige bewoording) als de volwassenen. Aan de hand van de verhalen gaan zij vervolgens met elkaar aan de slag om wat zij hebben gehoord te verbeelden.

Eerste Zondag veertigdagentijd: Het goede laten zegevieren
Zo horen zij de eerste zondag van de veertigdagen tijd het verhaal n.a.v. Lucas 4:1-13. De kinderen laten zich net als Jezus niet verleiden om stenen in brood te veranderen. Uit naam van de Liefde laten zij stenen bloeien. De mens leeft immers niet van brood alleen.

Tweede zondag veertigdagentijd

Derde zondag veertigdagentijd: Een ander laten bloeien
In Lucas 13:1-9 gaat het over de vijgenboom, die al drie jaar geen vrucht draagt en hoe de wijngaardenier vraagt om de boom te behouden.
Of het nu om planten of mensen gaat liefdevolle aandacht doet bloeien. Hoop doet leven!

De tuinkers veranderd in één week van "dor" zaad in frisgroene plantjes (voor op een beschuitje met smeerkaas, zo wordt de kinderen op de vierde zondag ingefluisterd: smullen maar!).

Vierde zondag veertigdagentijd: Tijd voor een feestje

Lucas 15:11-32 gaat over de "verloren zoon", die terugkeert nadat hij zijn erfdeel er doorheen gejaagd heeft met een losbandig leven. Hij wordt bij terugkeer door zijn vader met open armen en een feest ontvangen: "Hij was dood en is weer tot leven gekomen".

Bij een feestje horen natuurlijk vrolijke slingers.

datum en tijdstip 25-04-2021 om 9.30

Kerkdienst 11 april

Online dienst 11 april
(rechtstreekse uitzending
om 9.30 uur)

Kerkdienst Pasen

Online dienst 4 april

Kerkdienst Goede Vrijdag

Online dienst 2 april

Kerkdienst Witte Donderdag

Online dienst 1 april

Kerkdienst Palmpasen

Online dienst 28 maart

Kerkdienst 21 maart

Online dienst 21 maart

Breit u mee?
Breit u ook met ons mee voor Roemenië?