KLOKKEN VAN HOOP EN TROOST KLOKKEN VAN HOOP EN TROOST
Er worden van allerlei initiatieven ontwikkelt  van hoop en troost in deze moeilijke en verwarrende tijd. De Raad van kerken  vraagt ons om mee te doen met onderstaand initiatief en we geven daar graag gehoor aan.

Klokken van troost en hoop
Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen van 19.00 - 19.15 uur de kerkklokken te luiden. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Op woensdag tussen 19.00 en 19.15 uur zullen de klokken van de Dorpskerk luiden.

BEMOEDIGING 12 juli

'Wat zou het goed zijn'

Namens de kerkenraad

COLLECTE VOEDSELBANK

Vuur van mijn ziel
Wordt wakker
Blijf branden
In naam van Jezus
In naam van God

Het goede te doen
Het kwade te laten

Inspireer me
Motiveer me
Vurig te leven
In naam van Jezus
In naam van God

Janine Knol

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!