Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Gieten
 
 

vr 21 maart 2014 t/m zondag 23 maart 2014

Kloosterweekend

Locatie: 
 Hierden
Prijs: 
 ca. 150 euro

Samen met de Kloosterkerk gemeente te ter Apel organiseren wij een bezinningsweekend in de Priorij Mariëngaard, een vrouwencommuniteit in Hierden (bij Harderwijk).

We zijn te gast bij de vrouwen-norbertijnen van de gemeenschap en hebben de beschikking over een eigen accommodatie met de mogelijkheid om zelf maaltijden te verzorgen. Het is de bedoeling dat we vrijdag aan het eind van de middag of het begin van de avond aankomen. De vrijdagavond kunnen we, na een eenvoudige broodmaaltijd met soep, gebruiken om de gemeenschap te leren kennen. De zaterdag beleven we het kloosterritme mee met de vaste bewoners, door de dagelijkse gebedsdiensten bij te wonen. Daarnaast zullen we ons bezighouden met een bezinningsthema. Zondagmorgen bezoeken we de viering om, na een broodmaaltijd weer naar huis te gaan.

De Priorij Mariëngaard behoort tot de Norbertijnen van de Abdij van Berne in Heeswijk. De orde der Norbertijnen werd in 1121 gesticht door de heilige Norbertus. Norbertijnen volgen de kloosterregel van Augustinus. In Mariëngaard vatten ze die regel als volgt samen: eensgezind samenwonen, één van hart en één van ziel, samen op weg naar God.

Karakteristiek voor Norbertijnen is dat ze bezinning en contemplatie (liturgie) combineren met een actief leven (zielzorg).

Deelnemers aan het bezinningsweekend kunnen zich tot 20 december 2013 opgeven bij ds. Middeljans of ds. Dondorp (graag naam, telefoonnummer en indien van toepassing emailadres doorgeven).

Afhankelijk van de invulling van het weekend (al of niet inzet van een broeder Norbertijn, al of niet zelf de warme maaltijd verzorgen op zaterdag) zullen de kosten voor het weekend ongeveer 150 euro per persoon bedragen. Er zijn 9 tweepersoonskamers beschikbaar. Als u een voorkeur heeft met wie u een kamer wilt delen, kunt u dat bij uw aanmelding aangeven.

Opgave bij:
Janneke Middeljans
telefoonnummer: 0599-618566
e-mail: jmiddeljansvanderweide

terug
 


 
 
 
Kerkdienst 17 januari 2021

Online dienst 17 januari 2021
 
Kerkdienst 10 januari 2021

Online dienst 10 januari 2021
 
Kerkdienst 3 januari 2021

Online dienst 3 januari 2021
 
Lichtpuntjes

 
Wij doen mee!

Al zijn er weinig met wie we nu samen komen,
onze gedachten zijn bij velen.

We steken een kaars aan voor alle mensen om het vol te houden.
We bidden en zingen in ons hart voor u allen.

Wij doen mee:

Drenten Voor Elkaar.
U toch ook! 
Houd u aan de maatregelen.
Samen komen we er door!
 
Coronamaatregelen kerkgebouw

Protocol Dorpskerk
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.