vr 21 maart 2014 t/m zondag 23 maart 2014

Hierden
Prijs:
 ca. 150 euro

Samen met de Kloosterkerk gemeente te ter Apel organiseren wij een bezinningsweekend in de Priorij Mariëngaard, een vrouwencommuniteit in Hierden (bij Harderwijk).

We zijn te gast bij de vrouwen-norbertijnen van de gemeenschap en hebben de beschikking over een eigen accommodatie met de mogelijkheid om zelf maaltijden te verzorgen. Het is de bedoeling dat we vrijdag aan het eind van de middag of het begin van de avond aankomen. De vrijdagavond kunnen we, na een eenvoudige broodmaaltijd met soep, gebruiken om de gemeenschap te leren kennen. De zaterdag beleven we het kloosterritme mee met de vaste bewoners, door de dagelijkse gebedsdiensten bij te wonen. Daarnaast zullen we ons bezighouden met een bezinningsthema. Zondagmorgen bezoeken we de viering om, na een broodmaaltijd weer naar huis te gaan.

De Priorij Mariëngaard behoort tot de Norbertijnen van de Abdij van Berne in Heeswijk. De orde der Norbertijnen werd in 1121 gesticht door de heilige Norbertus. Norbertijnen volgen de kloosterregel van Augustinus. In Mariëngaard vatten ze die regel als volgt samen: eensgezind samenwonen, één van hart en één van ziel, samen op weg naar God.

Karakteristiek voor Norbertijnen is dat ze bezinning en contemplatie (liturgie) combineren met een actief leven (zielzorg).

Deelnemers aan het bezinningsweekend kunnen zich tot 20 december 2013 opgeven bij ds. Middeljans of ds. Dondorp (graag naam, telefoonnummer en indien van toepassing emailadres doorgeven).

Afhankelijk van de invulling van het weekend (al of niet inzet van een broeder Norbertijn, al of niet zelf de warme maaltijd verzorgen op zaterdag) zullen de kosten voor het weekend ongeveer 150 euro per persoon bedragen. Er zijn 9 tweepersoonskamers beschikbaar. Als u een voorkeur heeft met wie u een kamer wilt delen, kunt u dat bij uw aanmelding aangeven.

Opgave bij:
Janneke Middeljans
telefoonnummer: 0599-618566
e-mail: jmiddeljansvanderweide

Kerkenpad 2019
datum en tijdstip 17-07-2019 om 10.00

Optreden Daphne Ensemble
datum en tijdstip 17-07-2019 om 10.00

Open kerkmiddag
datum en tijdstip 17-07-2019 om 13.30

Kerkdienst Dekelhem
datum en tijdstip 19-07-2019 om 19.00

Opendeurdienst Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 9.30

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!