ma 23 februari 2015

Lezingen ds. Vaessen

Het Witte Kerkje Gasselte

Over de onderwerpen:
Het Bijbelboek Ruth is een prachtig streekromanachtig romantisch verhaal. Heel kort – maar vier hoofdstukken – maar met een enorme impact. Er is in dit verhaal zoveel aan de orde dat is verbonden met de hele Bijbel Oude en Nieuwe Testament, dat je daar gemakkelijk een avond mee kunt vullen. Echt de moeite waar om je eens in te verdiepen.
Het Bijbelboek Job is van een geheel ander orde. Hier gaat het om zogenaamde wijsheidsliteratuur, die worstelt met de vraag waarom het kwaad goede mensen treft. Er ontstaat in dit boek ook een ander Godsbeeld. De strenge straffende God wordt een barmhartige liefdevolle God die je opvangt en draagt als het leven moeilijk is. Ook de moeite waard om te bestuderen.

Kerkdienst 24 januari

Online dienst 24 januari

Kerkdienst 17 januari

Online dienst 17 januari

Breit u ook met ons mee voor Roemenië?

Kerkdienst 10 januari

Online dienst 10 januari