Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Gieten
 
 

za 4 mei 2019

Nationale Herdenking

Locatie: 
 Dorpskerk Gieten en begraafplaats
Tijdstip: 
 19.00

Om 19.00 uur begint een herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk. Naast orgelspel door de heer Bosman wordt er een toespraak gehouden door  mevrouw M. Blom-Fnackers, vrijwilligster Vluchtelingenwerk. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Iris Bom en Paul van Rijssen. Er wordt een gedicht voorgedragen door mevrouw Moek-Rutgers en Noël Drent.

Om ongeveer 19.30 uur begint de stille tocht naar de begraafplaats. Onderweg is er gelegenheid om bij het herdenkingsmonument op de Brink bloemen neer te leggen ter gedachtenis aan de oorlogsslachtoffers uit de eigen gemeente. Op de begraafplaats bij de graven van de omgekomen vliegtuigbemanning worden alle oorlogsslachtoffers herdacht. Ook hier is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Op de begraafplaats wordt een korte toespraak gehouden door wethouder de heer Lambert namens het gemeentebestuur Aa en Hunze. Verdere medewerking wordt verleend door mevrouw Moek-Rutgers. Om 20.00 uur wordt een stilte van 2 minuten in acht genomen. Om 20.02 uur wordt met “The Last Post” door trompettist  de heer Ligtenbarg deze herdenking afgesloten. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen en/of voor deelname aan de stille tocht.

terug
 


 
 
 
Kerkdienst 17 januari 2021

Online dienst 17 januari 2021
 
Kerkdienst 10 januari 2021

Online dienst 10 januari 2021
 
Kerkdienst 3 januari 2021

Online dienst 3 januari 2021
 
Lichtpuntjes

 
Wij doen mee!

Al zijn er weinig met wie we nu samen komen,
onze gedachten zijn bij velen.

We steken een kaars aan voor alle mensen om het vol te houden.
We bidden en zingen in ons hart voor u allen.

Wij doen mee:

Drenten Voor Elkaar.
U toch ook! 
Houd u aan de maatregelen.
Samen komen we er door!
 
Coronamaatregelen kerkgebouw

Protocol Dorpskerk
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.