za 4 mei 2019

Nationale Herdenking

Dorpskerk Gieten en begraafplaats
 19.00

Om 19.00 uur begint een herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk. Naast orgelspel door de heer Bosman wordt er een toespraak gehouden door  mevrouw M. Blom-Fnackers, vrijwilligster Vluchtelingenwerk. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Iris Bom en Paul van Rijssen. Er wordt een gedicht voorgedragen door mevrouw Moek-Rutgers en Noël Drent.

Om ongeveer 19.30 uur begint de stille tocht naar de begraafplaats. Onderweg is er gelegenheid om bij het herdenkingsmonument op de Brink bloemen neer te leggen ter gedachtenis aan de oorlogsslachtoffers uit de eigen gemeente. Op de begraafplaats bij de graven van de omgekomen vliegtuigbemanning worden alle oorlogsslachtoffers herdacht. Ook hier is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Op de begraafplaats wordt een korte toespraak gehouden door wethouder de heer Lambert namens het gemeentebestuur Aa en Hunze. Verdere medewerking wordt verleend door mevrouw Moek-Rutgers. Om 20.00 uur wordt een stilte van 2 minuten in acht genomen. Om 20.02 uur wordt met “The Last Post” door trompettist  de heer Ligtenbarg deze herdenking afgesloten. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen en/of voor deelname aan de stille tocht.

Kerkenpad 2019
datum en tijdstip 17-07-2019 om 10.00

Optreden Daphne Ensemble
datum en tijdstip 17-07-2019 om 10.00

Open kerkmiddag
datum en tijdstip 17-07-2019 om 13.30

Kerkdienst Dekelhem
datum en tijdstip 19-07-2019 om 19.00

Opendeurdienst Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 9.30

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!