HARTVERWARMENDE KERSTMARKT HARTVERWARMENDE KERSTMARKT
Zaterdag 15 december jl. was het weer een gezellige drukte in de Dorpskerk tijdens de kerstmarkt. Een geweldig saamhorigheidsgevoel, veel lofuitingen over de aankleding van de kerk en ook de muzikale aankleding werd weer zeer gewaardeerd.

De kerstmarkt heeft ruim 2.000 euro opgebracht. Het gehele bedrag komt ten goede aan de nieuwe inrichting van de buitenruimte van de Dorpskerk.

Wij willen via deze weg nogmaals alle vrijwilligers, een ieder die deze dag muzikaal heeft opgeluisterd en uiteraard de bezoekers bedanken, die samen met ons deze dag tot een succes hebben gemaakt!

Hopelijk kunnen we u 14 december 2019 weer net zo'n hartverwarmende kerstmarkt aanbieden.

Met vriendelijke groet,
Commissie Kerstmarkt

VOORBEREIDINGEN KERSTMARKT VOORBEREIDINGEN KERSTMARKT
De voorbereidingen draaien voor de kerstmarkt draaien op volle toeren.

De kniepertjes zijn gebakken, de kerststukjes gemaakt en de kerstboom versiert. Kortom: we lopen op schema!

MET VEREENDE KRACHT IS HET ZO GEBEURD MET VEREENDE KRACHT IS HET ZO GEBEURD

Op 24 november werden door een tiental gemeenteleden de handen flink uit de mouwen gestoken bij de Dorpskerk. De grote platte wagen van Lammert Hollander werd twee keer flink volgestampt met blad afgevoerd. Een ochtendje hard werken en het karwei was weer klaar.

Ondertussen kwamen de mooie verhalen los. Zo blijkt destijds bij de restauratie van het muurtje aan de achterzijde van het perceel, door de heren die deze klus op zich hadden genomen, een pot met kleingeld in het muurtje gemetseld te zijn. Weet wel: “Je hoeft er niet naar te gaan zoeken: deze o.a. stuivers, zijn geen stuiver meer waard!” Daarbij komt nog dat de eigenaars bekend zijn, want zij hebben ook hun namen achtergelaten.

TAFELGESPREKKEN TAFELGESPREKKEN
Ben je tussen de twintig en veertig dan nodigen we jou van harte uit om mee te komen praten aan tafel. Een keer in de maand komen we samen om vanuit een Bijbelverhaal te kijken naar ons dagelijks leven. Wat kun je ermee, wat heb je eraan, wat zegt dit jou – dat zijn de leidende vragen.

We praten rond de tafel in de consistorie van de Dorpskerk of bij één van de deelnemers thuis. De gesprekken worden geleid door ds. Janneke Middeljans

Wil je graag meedoen, neem dan contact op met Janneke Middeljans

KOFFIEOCHTENDEN KOFFIEOCHTENDEN

Iedere tweede en vierde donderdag van de maand staat tussen 9.30 en 11.00 uur de koffie en thee klaar in de Dorpskerk van Gieten.
Iedereen, die zin heeft om samen met anderen koffie te drinken/elkaar te ontmoeten, is van harte welkom.

Ds. J. Middeljans zal, indien mogelijk, hierbij ook aanwezig zijn. Het is een inloop dus u kunt zelf het tijdstip kiezen om binnen te lopen.

CULTURELE COMMISSIE DORPSKERK GIETEN CULTURELE COMMISSIE DORPSKERK GIETEN
Sinds 2012 organiseert de Culturele Commissie Dorpskerk Gieten culturele activiteiten in de Dorpskerk.

Ieder jaar is het weer een mooie uitdaging om een gevarieerd programma aan te kunnen bieden. Het aanbod van de commissie is, naast de overige activiteiten, te vinden in de activiteitenkalender.

Wilt u gebruik maken van de Dorpskerk voor een culturele activiteit?
Mail dan naar: Culturele Commissie

CANTORIJ CANTORIJ

Op 27 februari 2013 zijn we van start gegaan met een cantorij. De cantorij is bedoeld als ondersteuning voor het zingen van de minder of onbekende liederen van het nieuwe liedboek tijdens de dienst.

Er wordt één keer in de 14 dagen gereperteerd in de Dorpskerk. Éénmaal in de maand zingen we tijdens de dienst om het ingestudeerde lied samen met de gemeente te oefenen.

Wil je meezingen in de cantorij, geef je dan op bij Tiny Dokter (0592) 26 39 93 of tddokter. Iedereen is welkom.

Koffieochtend
datum en tijdstip 23-05-2019 om 09.30

Tafelgesprek
datum en tijdstip 23-05-2019 om 20.00

Kerkdienst Dekelhem
datum en tijdstip 24-05-2019 om 19.00

Eredienst Bethlehemkerk
datum en tijdstip 26-05-2019 om 9.30

Eredienst Bethlehemkerk, Hemelvaartsdag
datum en tijdstip 30-05-2019 om 9.30

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!