vr 27 september 2019 t/m donderdag 10 oktober 2019

RaboClub Suport

De Protestantse Gemeente Gieten doet dit jaar, in de categorie ‘Leefbaarheid’, ook mee aan Rabo ClubSupport, met als bestedingsdoel inrichting uitbreiding Dorpskerk.

Ga naar https://www.rabo-clubsupport.nl/ en breng je stemmen uit. Je moet alle 5 de stemmen uitbrengen met je persoonlijke code, anders zijn je stemmen niet geldig. Zet dus 2 stemmen in op Protestantse Gemeente Gieten en verdeel de andere 3 over andere goede doelen!

De omschrijving van het bestedingsdoel:
Eind dit jaar wordt er een uitbreiding aan de Dorpskerk gerealiseerd die de Protestantse Gemeente Gieten zelf financiert. Voor de inrichting van de keuken en de binnentuin, het zorgen voor een goede toiletvoorziening en het realiseren van voortreffelijke toegankelijkheid wensen wij geld te werven. Het gaat erom dat het gebouw een gastvrije, uitnodigende, comfortabele uitstraling zal krijgen en voor alle leeftijden aantrekkelijk zal worden.

Als lid van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe kun je vanaf vrijdag 27 september tot en met donderdag 10 oktober 2019 stemmen op jouw favoriete vereniging of stichting. Ben je nog geen lid van die Rabobank en heb je wel een rekening bij de Rabobank, vraag dan nu jouw lidmaatschap aan, zodat je alsnog je stem uit kunt brengen. Leden vanaf 12 jaar mogen stemmen.

Elk lid mag 5 stemmen uitbrengen op de verenigingen en stichtingen, waarvan er maximaal 2 op dezelfde vereniging/stichting mag worden uitgebracht.

Het bedrag dat wordt uitgekeerd aan de vereniging of stichting is afhankelijk van het aantal stemmen dat een vereniging of stichting krijgt en het beschikbaar coöperatief dividend van de lokale Rabobank, in ons geval dus van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

Wij roepen u allen, voor zover u lid bent van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe, op 2 stemmen op de  Protestantse Gemeente Gieten uit te brengen en in familie-, vrienden- en kennissenkring de deelname van onze gemeente onder de aandacht te brengen.

Koffieochtend
datum en tijdstip 14-11-2019 om 09.30

Eredienst Bethlehemkerk
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10.00

Wandel mee met de dominee!
datum en tijdstip 21-11-2019 om 09.30

Tafelgesprekken (jongerengroep)
datum en tijdstip 21-11-2019 om 20.00

Kerkdienst Dekelhem
datum en tijdstip 22-11-2019 om 19.00

DANKDAG
Heer, had u niet uw regen uitgegoten
en had U niet uw zonlicht laten schijnen
niets zou er uit de aarde zijn ontsproten
zaad was gedoemd geweest om te verkwijnen.

Maar nee, U hebt dat alles weer gegeven:
het zaad, de grond, de zon, de wind, de regen.
Om Christus' wil geeft U ons weer te leven,
wij hebben nog benadering gekregen.

Laat ons, o God, nu niet zijn als die negen
waarop U tevergeefs hebt moeten wachten,
die, hoewel ze weer goede tijden kregen,
de gave der erkentelijkheid verachtten.

Schenk ons, o God, bij al uw zegeningen
ook de bereidheid ons aan U te geven
neem weg uit ons wat in ons kan verdringen
de dankbaarheid die naar U toe doet leven.

Jo van Veen-Nusmeijer
uit: Zonlicht door de ramen
Den Hertog B.V. Houten

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!