STICHTING STEUNFONDS VOOR HET WERK VAN DE BROEDERS VAN TAIZÉ IN BANGLADESH STICHTING STEUNFONDS VOOR HET WERK VAN DE BROEDERS VAN TAIZÉ IN BANGLADESH
Het doel van Stichting steunfonds voor het werk van de broeders van Taizé in Bangladesh is bekendheid te geven aan het werk van de Taizé broeders in Bangladesh en het moreel en financieel te ondersteunen. De Stichting functioneert als doorgeefluik van giften voor de activiteiten van de Broeders van Taize in Bangladesh.
De activiteiten van de Broeders van Taizé die mede door de Stichting worden ondersteund zijn o.a.:
  • Stipendium voor studenten die parttime als onderwijzer werken op scholen. Ongeveer 2000 kinderen in Mymensingh ontvangen les van wie de ouders geen schoolgeld kunnen betalen;
  • Vergoeding medicijnen, ziekenhuisbezoek en ziekenhuisopname van armen;
  • Ondersteuning van huisvesting voor groepen kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking;
  • Financiële ondersteuning van 6 dagverblijven voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die thuis wonen en waarvan de ouders geen financiële bijdrage kunnen leveren omdat ze arm zijn;
  • Begeleiding en opvang van straatkinderen;
  • Ondersteuning in huur van een locatie van een club van vrouwen met een lichamelijke beperking, die dagelijks bijeenkomen om te handwerken, breien, borduren en naaien.
U kunt uw gift overmaken naar NL80ABNA0580722503 t.n.v. St. Steunfonds voor het werk van de broeders van Taizé in B'desh (te Middelburg). Voor meer informatie kunt u terecht op www.taizeinbangladesh.nl of bij Marchien van het Hof.

datum en tijdstip 27-06-2021 om 9.30

Een omarmer
Ik wil graag een omarmer zijn,
die and’ren kan verwarmen,
die lief kan hebben zonder taal
met uitgestoken armen.
Ik wil geen strenge rechter zijn,
doch een geboren pleiter wezen
en, Vader, mag toch iedereen
dat in mijn ogen lezen.

Ik wil graag een omarmer zijn
daar, waar de wanhoop griefde.
Heer, met een liefdevol gebaar
vertaal ik woordeloos uw liefde!
Want dat is toch een groot geheim,
het stille wonder van erbarmen,
dat ieder mensenkind verstaat
de taal van uitgestoken armen.

Ik wil graag een omarmer zijn
en metterdaad uw naam belijden.
Ik wil graag een ontfermer zijn,
die strijdt waar and’ren strijden.
En als mijn armen moede zijn,
wilt Gij ze dan opnieuw weer sterken,
opdat ze als een instrument
Heer, in uw handen blijven werken.

Frits Deubel

Breit u mee?
Breit u ook met ons mee voor Roemenië?