STICHTING STEUNFONDS VOOR HET WERK VAN DE BROEDERS VAN TAIZÉ IN BANGLADESH STICHTING STEUNFONDS VOOR HET WERK VAN DE BROEDERS VAN TAIZÉ IN BANGLADESH
Het doel van Stichting steunfonds voor het werk van de broeders van Taizé in Bangladesh is bekendheid te geven aan het werk van de Taizé broeders in Bangladesh en het moreel en financieel te ondersteunen. De Stichting functioneert als doorgeefluik van giften voor de activiteiten van de Broeders van Taize in Bangladesh.
De activiteiten van de Broeders van Taizé die mede door de Stichting worden ondersteund zijn o.a.:
  • Stipendium voor studenten die parttime als onderwijzer werken op scholen. Ongeveer 2000 kinderen in Mymensingh ontvangen les van wie de ouders geen schoolgeld kunnen betalen;
  • Vergoeding medicijnen, ziekenhuisbezoek en ziekenhuisopname van armen;
  • Ondersteuning van huisvesting voor groepen kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking;
  • Financiële ondersteuning van 6 dagverblijven voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die thuis wonen en waarvan de ouders geen financiële bijdrage kunnen leveren omdat ze arm zijn;
  • Begeleiding en opvang van straatkinderen;
  • Ondersteuning in huur van een locatie van een club van vrouwen met een lichamelijke beperking, die dagelijks bijeenkomen om te handwerken, breien, borduren en naaien.
U kunt uw gift overmaken naar NL80ABNA0580722503 t.n.v. St. Steunfonds voor het werk van de broeders van Taizé in B'desh (te Middelburg). Voor meer informatie kunt u terecht op www.taizeinbangladesh.nl of bij Marchien van het Hof.

Eredienst Dorpskerk, Eerste Advent
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10.00

Eredienst Dorpskerk, Tweede Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00

Eredienst Dorpskerk, Derde Advent
datum en tijdstip 13-12-2020 om 10.00

Kerstconcert Roon Staal
datum en tijdstip 13-12-2020 om 14.00

Gedachtenisdienst

500 seconden wake
Als Protestantse Gemeente Gieten sluiten we ons aan bij de oproep om tijdens de advent, aansluitend  aan de reguliere kerkdiensten, een wake te houden van 500 seconden om stil te staan bij de vluchtelingenkinderen op Lesbos.

Coronamaatregelen kerkgebouwen

Protocol Bethlehemkerk