STICHTING STEUNFONDS VOOR HET WERK VAN DE BROEDERS VAN TAIZÉ IN BANGLADESH STICHTING STEUNFONDS VOOR HET WERK VAN DE BROEDERS VAN TAIZÉ IN BANGLADESH
Het doel van Stichting steunfonds voor het werk van de broeders van Taizé in Bangladesh is bekendheid te geven aan het werk van de Taizé broeders in Bangladesh en het moreel en financieel te ondersteunen. De Stichting functioneert als doorgeefluik van giften voor de activiteiten van de Broeders van Taize in Bangladesh.
De activiteiten van de Broeders van Taizé die mede door de Stichting worden ondersteund zijn o.a.:
  • Stipendium voor studenten die parttime als onderwijzer werken op scholen. Ongeveer 2000 kinderen in Mymensingh ontvangen les van wie de ouders geen schoolgeld kunnen betalen;
  • Vergoeding medicijnen, ziekenhuisbezoek en ziekenhuisopname van armen;
  • Ondersteuning van huisvesting voor groepen kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking;
  • Financiële ondersteuning van 6 dagverblijven voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die thuis wonen en waarvan de ouders geen financiële bijdrage kunnen leveren omdat ze arm zijn;
  • Begeleiding en opvang van straatkinderen;
  • Ondersteuning in huur van een locatie van een club van vrouwen met een lichamelijke beperking, die dagelijks bijeenkomen om te handwerken, breien, borduren en naaien.
U kunt uw gift overmaken naar NL80ABNA0580722503 t.n.v. St. Steunfonds voor het werk van de broeders van Taizé in B'desh (te Middelburg). Voor meer informatie kunt u terecht op www.taizeinbangladesh.nl of bij Marchien van het Hof.

Kerkenpad 2019
datum en tijdstip 17-07-2019 om 10.00

Optreden Daphne Ensemble
datum en tijdstip 17-07-2019 om 10.00

Kerkdienst Dekelhem
datum en tijdstip 19-07-2019 om 19.00

Opendeurdienst Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 9.30

Optreden Huiskamerorkest Bajaf
datum en tijdstip 24-07-2019 om 14.00

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!