zo 9 november 2014

Taizé-viering

Witte Kerkje Gasselte
 17.00

Deze viering wordt gehouden op de manier zoals dat in Taizé gebruikelijk is: met enkele korte teksten uit de bijbel, gebeden, met een langere stilte van ca. 5 minuten en met liederen die in herhaling steeds intensiever gezongen worden. De liederen liggen gemakkelijk in het gehoor, zodat u ze snel en goed mee kunt zingen.

De kerk wordt zodanig ingericht dat ze de sfeer van Taizé uitstraalt: Het allermeest door het licht van de kaarsen. Verder door de oranje bekleding van de tafel in het liturgisch centrum met een icoon daarop. Alles is erop gericht om het meditatieve karakter van de viering te benadrukken. Vandaar ook dat het belangrijk is de kerk in stilte te betreden en te verlaten.

Voorganger: ds. Anke Oosting

Kerkdienst 17 januari

Online dienst 17 januari

Breit u ook met ons mee voor Roemenië?

Kerkdienst 10 januari

Online dienst 10 januari