zo 21 februari 2016

Taizeviering

Witte kerkje Gasselte
 17.00

Als onderdeel van de meditatie, maar uiteraard voor iedereen toegankelijk houden we een tweetal  Taizé-vieringen
Op zondag 15 november sluiten we de serie meditatieve bijeenkomsten af met een Taizé-viering. Voorganger is: ds. Anke Oosting. De dienst zal om 17.00 uur beginnen.
De viering wordt gehouden op de manier zoals dat in Taizé gebruikelijk is: met enkele korte teksten uit de bijbel, gebeden, met een langere stilte van ca. 5 minuten en met liederen die in herhaling steeds intensiever gezongen worden. De liederen liggen gemakkelijk in het gehoor, zodat u ze snel en goed mee kunt zingen.

De kerk wordt zodanig ingericht dat ze de sfeer van Taizé uitstraalt: Het allermeest door het licht van de kaarsen. Verder door de oranje bekleding van de tafel in het liturgisch centrum met een icoon daarop. Alles is erop gericht om het meditatieve karakter van de viering te benadrukken. Vandaar ook dat het belangrijk is de kerk in stilte te betreden en te verlaten.
Ook in 2016 zullen we een Taizé-viering houden en wel op zondag  21 februari. Ook om 17.00 uur.

BEMOEDIGING 12 juli

'Wat zou het goed zijn'

Namens de kerkenraad

COLLECTE VOEDSELBANK

Vuur van mijn ziel
Wordt wakker
Blijf branden
In naam van Jezus
In naam van God

Het goede te doen
Het kwade te laten

Inspireer me
Motiveer me
Vurig te leven
In naam van Jezus
In naam van God

Janine Knol

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!