zo 21 februari 2016

Taizeviering

Witte kerkje Gasselte
 17.00

Als onderdeel van de meditatie, maar uiteraard voor iedereen toegankelijk houden we een tweetal  Taizé-vieringen
Op zondag 15 november sluiten we de serie meditatieve bijeenkomsten af met een Taizé-viering. Voorganger is: ds. Anke Oosting. De dienst zal om 17.00 uur beginnen.
De viering wordt gehouden op de manier zoals dat in Taizé gebruikelijk is: met enkele korte teksten uit de bijbel, gebeden, met een langere stilte van ca. 5 minuten en met liederen die in herhaling steeds intensiever gezongen worden. De liederen liggen gemakkelijk in het gehoor, zodat u ze snel en goed mee kunt zingen.

De kerk wordt zodanig ingericht dat ze de sfeer van Taizé uitstraalt: Het allermeest door het licht van de kaarsen. Verder door de oranje bekleding van de tafel in het liturgisch centrum met een icoon daarop. Alles is erop gericht om het meditatieve karakter van de viering te benadrukken. Vandaar ook dat het belangrijk is de kerk in stilte te betreden en te verlaten.
Ook in 2016 zullen we een Taizé-viering houden en wel op zondag  21 februari. Ook om 17.00 uur.

Kerkdienst 17 januari 2021

Online dienst 17 januari 2021