VANUIT DE KERKENRAAD APRIL 2021 VANUIT DE KERKENRAAD APRIL 2021
In de maand april is er geen kerkenraadsvergadering geweest. Wel was er een vergadering van het moderamen. Vanuit die vergadering willen we graag het volgende met u delen:

Kerkdiensten. De bedoeling is om, zo mogelijk, vanaf 25 april weer met meer mensen aanwezig te zijn. De opzet van het plan is, dat alle dienstdoende ambtsdragers, de lector en de koster weer aanwezig zijn plus ( voorlopig) 20 gemeenteleden. Alles gaat volgens de regels en afspraken t.a.v. reserveren, net als afgelopen herfst. In de kerk handen desinfecteren en gaan naar de plaats die u wordt aangewezen. Op deze manier kunnen we veilig samen vieren. Elke dienst wordt uitgezonden. Wie niet in beeld wil, moet dit van te voren aangeven. De mensen die de plaats aanwijzen, houden hier dan rekening mee.

Breiproject: Dit loopt geweldig. Door de radio-interviews met mevr. Komduur is er aanbod vanuit alle hoeken van Drenthe. We kunnen alle breisters en haaksters ruim van garen voorzien. De eerste breiproducten komen ook binnen: prachtig zoals hier een hele groep mensen enthousiast mee bezig is.

En verder… Tuin: Zorg om voldoende water voor de nieuwe aanplant. De vinger wordt aan de pols gehouden zonder toevoegen van water. Voorlopig eerst laten. De planten moeten eerst zelf een goed wortelstelsel opbouwen.

We hopen dat we volgende maand weer als voltallige kerkenraad samen kunnen komen en zullen u dan weer verslag doen. Namens de kerkenraad veel sterkte gewenst bij, hopen we, de laatste loodjes van de lockdown.

En: schroomt u niet om te bellen met de dominee, een van de kerkenraadsleden of de bezoekmedewerkers als u even wilt praten.

Wandel mee met de dominee!
datum en tijdstip 21-10-2021 om 09.30

datum en tijdstip 24-10-2021 om 9.30

Koffieochtend
datum en tijdstip 28-10-2021 om 09.30

Breit u mee?
Breit u ook met ons mee voor Roemenië?

Een omarmer
Ik wil graag een omarmer zijn,
die and’ren kan verwarmen,
die lief kan hebben zonder taal
met uitgestoken armen.
Ik wil geen strenge rechter zijn,
doch een geboren pleiter wezen
en, Vader, mag toch iedereen
dat in mijn ogen lezen.

Ik wil graag een omarmer zijn
daar, waar de wanhoop griefde.
Heer, met een liefdevol gebaar
vertaal ik woordeloos uw liefde!
Want dat is toch een groot geheim,
het stille wonder van erbarmen,
dat ieder mensenkind verstaat
de taal van uitgestoken armen.

Ik wil graag een omarmer zijn
en metterdaad uw naam belijden.
Ik wil graag een ontfermer zijn,
die strijdt waar and’ren strijden.
En als mijn armen moede zijn,
wilt Gij ze dan opnieuw weer sterken,
opdat ze als een instrument
Heer, in uw handen blijven werken.

Frits Deubel