Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Gieten
 
 
VANUIT DE KERKENRAAD JULI 2022 VANUIT DE KERKENRAAD JULI 2022
Ja, inderdaad, twee maanden geleden alweer. In augustus hadden de kerkenraadsleden vakantie van de vergadering. Maar niet van het “gewone “ werk. Alles gaat immers gewoon door in de kerk.
Dienst doen tijdens de kerkdiensten is daar een deel van. Gelukkig zijn er naast de kerkenraadsleden heel wat gemeenteleden die meehelpen om alles goed te laten verlopen. Het mag best eens gezegd worden dat zonder de vrijwillige kosters, koffiezetters, lectoren en vult u verder maar aan, het heel lastig zou zijn om de diensten zo te organiseren als we nu doen.
Daarom, jullie allemaal, die je inzet hiervoor: Bedankt en we hopen als kerkenraad dat we nog lang op jullie een beroep mogen doen.

En dan de juli vergadering.
Bij de opening deelde de heer Schipper een herinnering aan zijn jeugdjaren en de manier waarop jongeren destijds met elkaar bezig waren met geloof en kerk. En, dat er ook nu nog steeds jongeren zijn die op een informele manier met elkaar zoeken naar geloofsvormen.

Hoopvol voor ons als kerkgemeenschap. Een positieve boodschap te midden van veel berichten over de leegloop van de kerken.
Bloemen van de kerk is een punt wat af en toe weer ter sprake komt. Voor wie zijn die en hoe melden we iemand aan voor de bloemen? Dat is dan de vraag die vanuit de gemeente of vanuit de kerkenraad komt. Afspraak is dat iedereen iemand van de gemeenteleden die een hart onder de riem nodig heeft, kan aanmelden. Het is wel fijn als u, als ogen en oren van de kerk, ook de bezoekmedewerker van deze persoon in kennis stelt van uw aanmelding. Dan is die op de hoogte van de reden van de bemoediging. Aanmelden kan via de bezoekmedewerker of rechtstreeks bij mevr. Pul.

En verder, ja de lopende zaken.
Hoe is het met het beroepingswerk? Op de website kunt u de advertentie lezen die geplaatst is en nu is het afwachten tot er sollicitaties binnenkomen en gesprekken plaats gaan vinden. De beroepingscommissie zal, zo gauw er iets te melden is, dit doen.
Hoe is de stand van zaken voor het nieuwe kerkelijk seizoen?
Bij dit kerkblad krijgt u een boekje dat is opgesteld door de commissie Vorming en Toerusting van Gasselte en Gieten. Hierin staan alle geplande activiteiten. We hopen als kerkenraad dat er veel mensen deel zullen nemen en zo de verbinding tussen de gemeenteleden versterken.
terug
 
 
 
 

Contextueel Bijbellezen
datum en tijdstip 06-02-2023 om
meer details

Geannuleerd: Filmavond “De hommes er des dieux”
datum en tijdstip 08-02-2023 om 19.00
meer details

Samen eten Biddag (opgave verplicht)
datum en tijdstip 08-03-2023 om 18.00
meer details

 
Online kerkdiensten

Onze kerkdiensten zijn iedere zondag live te volgen en nadien te bekijken.

Wij bieden de kerkdiensten aan via kerkdienstgemist.nl.
U kunt zoeken op Dorpskerk Gieten.
 
--------------------------------

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.