VANUIT DE KERKENRAAD NOVEMBER 2021 VANUIT DE KERKENRAAD NOVEMBER 2021
De voorzitter opent de vergadering met het lezen van het gedicht: “Invloed” en gaat ons voor in gebed.

Deze vergadering beginnen we met koffie en appelcake. Mevr. Middeljans trakteert hier op. Het is haar laatste kerkenraadsvergadering als voorganger van de gemeente. De appels , afkomstig uit haar eigen boomgaard, zijn een symbool van Gods scheppingen en het rentmeesterschap hiervoor dat op onze schouders rust. De oogst was groot dit jaar en is gedeeld met velen. De appels zijn niet allemaal even mooi en soms wat zuur. Een afspiegeling van de mensheid? En dus ook van onze gemeente.

Daarna nemen we afscheid van mevr. Vos en dhr. Drost. De voorzitter bedankt hen voor hun werk en hun inzet de afgelopen jaren en spreekt de wens uit dat zij nog betrokken blijven bij het werk in de gemeente. Als blijk van waardering wordt hen een pen met inscriptie overhandigd. Dhr. Sybenga is niet aanwezig. Dhr. Kiers zal hem op een later tijdstip onze waardering, de dank en gift overbrengen.

n de vergadering komen de verslagen van de bijeenkomsten van de afgelopen maand aan de orde en ook het verslag van de gemeenteavond. We publiceren het verslag in zijn geheel in dit kerkblad. Dan bent u allen op de hoogte.

Het bespreken van hoe we om moeten gaan met het toelaten van mensen tijdens de diensten, maakt veel los bij allen. Hoe moet je nu kiezen? Mensen uitsluiten is niet te vermijden, bij wat je ook kiest. Het stuk hierover wat we op de nieuwsbrief hebben gezet, komt ook in de Schakel te staan.

Ook op de nieuwsbrief staat al wat we besproken hebben over de vorming van de Beroepingscommissie. Dit zetten we in zijn geheel nog even ook hier in het kerkblad. Afspraak is dat een ieder die in de Beroepingscommissie zitting neemt, de training die aangeboden wordt door de PKN gaat volgen. Zo mogelijk neemt de kerkenraad ook deel hieraan.

Voor mensen die de nieuwsbrief krijgen dus deels oud nieuws, maar zo willen we toch dat zo veel mogelijk mensen de informatie krijgen. De begrotingen voor het komend jaar liggen ter tafel. De kerkenraad keurt deze goed en ze worden opgestuurd voor verdere goedkeuring naar het CCBB.

datum en tijdstip 30-01-2022 om 10.00

datum en tijdstip 06-02-2022 om 10.00

datum en tijdstip 13-02-2022 om 10.00

Online kerkdiensten

Onze kerkdiensten zijn iedere zondag live te volgen en nadien te bekijken.

Wij bieden de kerkdiensten aan via kerkdienstgemist.nl.
U kunt zoeken op Dorpskerk Gieten.