1945-1979

Voor 1953 stond op de plaats waar nu de Bethlehemkerk staat een bakkerij annex winkel en woonhuis. Dit geheel werd in 1953 gekocht, en van de oorspronkelijke bakkerij werd een kerkzaal gemaakt. De woning werd kosterswoning en de winkel werd verhuurd.  De kerkleden waren vanaf dat moment een wijk van Gasselternijveen. En er werd vanuit het centrum van de Gereformeerde Kerken in Leusden een evangeliste benoemd, mevrouw Scholtens. Zij was jaren onze evangeliste en onder haar bezielende leiding werd er veel evangelisatiewerk verricht, o.a. zondagsschool en clubwerk, waar ook veel kinderen uit het dorp naar toe gingen. In 1960 werd de evangelisatievrouwenclub opgericht welke nog steeds bestaat. Er werd ook een evangelisatie commissie opgericht.

De tekening is van de oorspronkelijk bakkerij welke verbouwd is tot het huidige kerkgebouw.

Eredienst Dorpskerk, Eerste Advent
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10.00

Eredienst Dorpskerk, Tweede Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00

Eredienst Dorpskerk, Derde Advent
datum en tijdstip 13-12-2020 om 10.00

Kerstconcert Roon Staal
datum en tijdstip 13-12-2020 om 14.00

Gedachtenisdienst

500 seconden wake
Als Protestantse Gemeente Gieten sluiten we ons aan bij de oproep om tijdens de advent, aansluitend  aan de reguliere kerkdiensten, een wake te houden van 500 seconden om stil te staan bij de vluchtelingenkinderen op Lesbos.

Coronamaatregelen kerkgebouwen

Protocol Bethlehemkerk