GESCHIEDENIS BETHLEHEMKERK

Op deze pagina staan enkele gegevens die bekend zijn over de geschiedenis van de Bethlehemkerk. Uiteraard zijn aanvullingen en verbeteringen welkom.

VOOR EN TIJDENS 1940-1945

Er woonden in Gieten tot en met de tweede wereldoorlog maar enkele gereformeerde gezinnen, die behoorden bij de Geref. kerk van Gasselternijveen, waar men ook naar de kerk ging. Na 1945 vestigden meer gezinnen zich in Gieten.

1945-1979

Voor 1953 stond op de plaats waar nu de Bethlehemkerk staat een bakkerij annex winkel en woonhuis. Dit geheel werd in 1953 gekocht, en van de oorspronkelijke bakkerij werd een kerkzaal gemaakt. De woning werd kosterswoning en de winkel werd verhuurd.  De kerkleden waren vanaf dat moment een wijk van Gasselternijveen. En er werd vanuit het centrum van de Gereformeerde Kerken in Leusden een evangeliste benoemd, mevrouw Scholtens. Zij was jaren onze evangeliste en onder haar bezielende leiding werd er veel evangelisatiewerk verricht, o.a. zondagsschool en clubwerk, waar ook veel kinderen uit het dorp naar toe gingen. In 1960 werd de evangelisatievrouwenclub opgericht welke nog steeds bestaat. Er werd ook een evangelisatie commissie opgericht.

De tekening is van de oorspronkelijk bakkerij welke verbouwd is tot het huidige kerkgebouw.

1979 - 1986

Op 1 januari 1979 werden we geïnstitueerd als zelfstandige gereformeerde kerk in de classis Assen. Te klein om zelf een predikant te beroepen, maar verschillende predikanten hebben hier hulpdiensten verricht.

1986 - heden

Toen in 1986 de koster ging verhuizen, Fam.Venema en voor korte tijd de Fam. Zijlstra, de winkel leeg stond en alles aan renovatie toe was, werd besloten om het voorste deel te slopen en hier een nieuwe kerkzaal te bouwen. De voormalige kerkzaal werd verbouwd tot vergaderruimte. Met giften van gemeenteleden en anderen en de steun van stichting kerkbouw, een rommelmarkt en heel veel zelfwerkzaamheid, zelf kosteren, schilderen, aanleg verwarming en verlichting, kon op 23 april 1988 de huidige Bethlehemkerk (=broodhuis) in gebruik worden genomen.

BETHLEHEMKERK OP GEREFORMEERDEKERKEN.INFO BETHLEHEMKERK OP GEREFORMEERDEKERKEN.INFO
Voor meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van Bethlehemkerk kunt u ook terecht op http://gereformeerdekerken.info.

Eredienst Bethlehemkerk
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10.00

Wandel mee met de dominee!
datum en tijdstip 21-11-2019 om 09.30

Tafelgesprekken (jongerengroep)
datum en tijdstip 21-11-2019 om 20.00

Kerkdienst Dekelhem
datum en tijdstip 22-11-2019 om 19.00

Eredienst Dorpskerk, Gedachteniszondag
datum en tijdstip 24-11-2019 om 10.00

DANKDAG
Heer, had u niet uw regen uitgegoten
en had U niet uw zonlicht laten schijnen
niets zou er uit de aarde zijn ontsproten
zaad was gedoemd geweest om te verkwijnen.

Maar nee, U hebt dat alles weer gegeven:
het zaad, de grond, de zon, de wind, de regen.
Om Christus' wil geeft U ons weer te leven,
wij hebben nog benadering gekregen.

Laat ons, o God, nu niet zijn als die negen
waarop U tevergeefs hebt moeten wachten,
die, hoewel ze weer goede tijden kregen,
de gave der erkentelijkheid verachtten.

Schenk ons, o God, bij al uw zegeningen
ook de bereidheid ons aan U te geven
neem weg uit ons wat in ons kan verdringen
de dankbaarheid die naar U toe doet leven.

Jo van Veen-Nusmeijer
uit: Zonlicht door de ramen
Den Hertog B.V. Houten

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!