Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Gieten
 
 
ARTIKEL UIT DE SCHAKEL 30 DEC. 2020: GEMEENTE NEEMT AFSCHEID VAN BETHLEHEMKERK ARTIKEL UIT DE SCHAKEL 30 DEC. 2020: GEMEENTE NEEMT AFSCHEID VAN BETHLEHEMKERK

 
ARTIKEL GEREFORMEERDEKERKEN.INFO: LAATSTE DIENST IN BETHLEHEMKERK ARTIKEL GEREFORMEERDEKERKEN.INFO: LAATSTE DIENST IN BETHLEHEMKERK

LAATSTE DIENST IN BETHLEHEMKERK TE GIETEN

 

Op zondag 27 december 2020 werd de laatste kerkdienst gehouden in de voormalig gereformeerde Bethlehemkerk te Gieten (Dr.).

Op 23 april 1988 werd de ingrijpend verbouwde Bethlehemkerk te Gieten weer in gebruik genomen.

Artikel Gereformeerdekerken.info:
Laatste Dienst in Bethlehemkerk te Gieten

lees meer »
 
REPORTAGE UIT TROUW 29 DEC. 2020: LAATSTE DIENST BETHLEHEMKERK REPORTAGE UIT TROUW 29 DEC. 2020: LAATSTE DIENST BETHLEHEMKERK

ReportageNederland op slot

Met een mondkapje op ging moeder Hakkenes naar de laatste kerkdienst

Het land is gesloten. Hoe brengen Nederlanders de lockdown door? Moeder Hakkenes ging naar de laatste dienst in haar kerk.

Emiel Hakkenes

De kerstnachtdienst ging niet door. Kerstochtend ook niet. Geen Stille nacht, geen Ere zij God. Wel lockdown en thuisisolatie.

Moeder kon dit jaar nog één keer naar de kerk. Haar kerk. De kerk waar zij haar kinderen liet dopen. De kerk van waaruit we mijn broer begroeven. De kerk die mijn vader en zij met gelijkgestemden eigenhandig bouwden. Een onopvallend gebouw, met dubbeltjes en kwartjes door de gelovigen bekostigd – negentiende-eeuwse gereformeerde daadkracht op het Drentse platteland, in een moderne variant.

REPORTAGE UIT TROUW 29 DEC. 2020

lees meer »
 
GESCHIEDENIS BETHLEHEMKERK

GESCHIEDENIS BETHLEHEMKERK
Op deze pagina staan enkele gegevens die bekend zijn over de geschiedenis van de Bethlehemkerk. Uiteraard zijn aanvullingen en verbeteringen welkom. 
 
VOOR EN TIJDENS 1940-1945

VOOR EN TIJDENS 1940-1945
Er woonden in Gieten tot en met de tweede wereldoorlog maar enkele gereformeerde gezinnen, die behoorden bij de Geref. kerk van Gasselternijveen, waar men ook naar de kerk ging. Na 1945 vestigden meer gezinnen zich in Gieten.
 
1945-1979

1945-1979
Voor 1953 stond op de plaats waar nu de Bethlehemkerk staat een bakkerij annex winkel en woonhuis. Dit geheel werd in 1953 gekocht, en van de oorspronkelijke bakkerij werd een kerkzaal gemaakt. De woning werd kosterswoning en de winkel werd verhuurd.  De kerkleden waren vanaf dat moment een wijk van Gasselternijveen. En er werd vanuit het centrum van de Gereformeerde Kerken in Leusden een evangeliste benoemd, mevrouw Scholtens. Zij was jaren onze evangeliste en onder haar bezielende leiding werd er veel evangelisatiewerk verricht, o.a. zondagsschool en clubwerk, waar ook veel kinderen uit het dorp naar toe gingen. In 1960 werd de evangelisatievrouwenclub opgericht welke nog steeds bestaat. Er werd ook een evangelisatie commissie opgericht.

De tekening is van de oorspronkelijk bakkerij welke verbouwd is tot het huidige kerkgebouw.
 
1979 - 1986

1979 - 1986
Op 1 januari 1979 werden we geïnstitueerd als zelfstandige gereformeerde kerk in de classis Assen. Te klein om zelf een predikant te beroepen, maar verschillende predikanten hebben hier hulpdiensten verricht.
 
1986 - heden

1986 - heden
Toen in 1986 de koster ging verhuizen, Fam.Venema en voor korte tijd de Fam. Zijlstra, de winkel leeg stond en alles aan renovatie toe was, werd besloten om het voorste deel te slopen en hier een nieuwe kerkzaal te bouwen. De voormalige kerkzaal werd verbouwd tot vergaderruimte. Met giften van gemeenteleden en anderen en de steun van stichting kerkbouw, een rommelmarkt en heel veel zelfwerkzaamheid, zelf kosteren, schilderen, aanleg verwarming en verlichting, kon op 23 april 1988 de huidige Bethlehemkerk (=broodhuis) in gebruik worden genomen. 
 
BETHLEHEMKERK OP GEREFORMEERDEKERKEN.INFO BETHLEHEMKERK OP GEREFORMEERDEKERKEN.INFO
Voor meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van Bethlehemkerk kunt u ook terecht op http://gereformeerdekerken.info.
 
 
 
 

Kerkenpad
datum en tijdstip 17-07-2024 om 10.00
meer details

Boekenmarkt
datum en tijdstip 17-07-2024 om 10.00
meer details

Wandel mee!
datum en tijdstip 18-07-2024 om 09.30
meer details

Kerkenpad
datum en tijdstip 24-07-2024 om 10.00
meer details

 
Online kerkdiensten

Onze kerkdiensten zijn iedere zondag live te volgen en nadien te bekijken.

Wij bieden de kerkdiensten aan via kerkdienstgemist.nl.
U kunt zoeken op Dorpskerk Gieten.
 
--------------------------------

 
 
Het is de Geest die ons beweegt. Weet u welkom bij de Protestantse Gemeente Gieten. Dorpskerk, Brink 8 te Gieten.