GESCHIEDENIS BETHLEHEMKERK

Op deze pagina staan enkele gegevens die bekend zijn over de geschiedenis van de Bethlehemkerk. Uiteraard zijn aanvullingen en verbeteringen welkom.

VOOR EN TIJDENS 1940-1945

Er woonden in Gieten tot en met de tweede wereldoorlog maar enkele gereformeerde gezinnen, die behoorden bij de Geref. kerk van Gasselternijveen, waar men ook naar de kerk ging. Na 1945 vestigden meer gezinnen zich in Gieten.

1945-1979

Voor 1953 stond op de plaats waar nu de Bethlehemkerk staat een bakkerij annex winkel en woonhuis. Dit geheel werd in 1953 gekocht, en van de oorspronkelijke bakkerij werd een kerkzaal gemaakt. De woning werd kosterswoning en de winkel werd verhuurd.  De kerkleden waren vanaf dat moment een wijk van Gasselternijveen. En er werd vanuit het centrum van de Gereformeerde Kerken in Leusden een evangeliste benoemd, mevrouw Scholtens. Zij was jaren onze evangeliste en onder haar bezielende leiding werd er veel evangelisatiewerk verricht, o.a. zondagsschool en clubwerk, waar ook veel kinderen uit het dorp naar toe gingen. In 1960 werd de evangelisatievrouwenclub opgericht welke nog steeds bestaat. Er werd ook een evangelisatie commissie opgericht.

De tekening is van de oorspronkelijk bakkerij welke verbouwd is tot het huidige kerkgebouw.

1979 - 1986

Op 1 januari 1979 werden we geïnstitueerd als zelfstandige gereformeerde kerk in de classis Assen. Te klein om zelf een predikant te beroepen, maar verschillende predikanten hebben hier hulpdiensten verricht.

1986 - heden

Toen in 1986 de koster ging verhuizen, Fam.Venema en voor korte tijd de Fam. Zijlstra, de winkel leeg stond en alles aan renovatie toe was, werd besloten om het voorste deel te slopen en hier een nieuwe kerkzaal te bouwen. De voormalige kerkzaal werd verbouwd tot vergaderruimte. Met giften van gemeenteleden en anderen en de steun van stichting kerkbouw, een rommelmarkt en heel veel zelfwerkzaamheid, zelf kosteren, schilderen, aanleg verwarming en verlichting, kon op 23 april 1988 de huidige Bethlehemkerk (=broodhuis) in gebruik worden genomen.

BETHLEHEMKERK OP GEREFORMEERDEKERKEN.INFO BETHLEHEMKERK OP GEREFORMEERDEKERKEN.INFO

Voor meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van Bethlehemkerk kunt u ook terecht op http://gereformeerdekerken.info.

Evangelische vrouwenclub
datum en tijdstip 27-03-2019 om 14.00

Koffieochtend
datum en tijdstip 28-03-2019 om 09.30

Tafelgesprek
datum en tijdstip 28-03-2019 om 20.00

Kerkdienst Dekelhem
datum en tijdstip 29-03-2019 om 19.00

Derde zondag veertigdagentijd
Luister naar de stem
die klinkt in je hart
Het kan geen kwaad
te veranderen
van inzicht

Een ander
laten bloeien
Toont de Kracht
Uit naam van de Liefde

Kom! Zing met ons...
Kom zing op deze dag
met ons het lied van leven.
En deel met ons het licht,
de kracht door God gegeven.
Drink met ons uit de bron
van water rijk en fris.
Vier met ons nu het woord,
dat God met mensen is.

Dat God met mensen is,
dát willen wij beamen
in woorden en in daad,
met hart en handen samen.
Zijn Geest doorademt ons,
bezielt héél ons bestaan.
God die met mensen is,
wil met ons verdergaan!

...met hart en handen samen!