Veertigdagentijd 2020: Dankbaarheid Veertigdagentijd 2020: Dankbaarheid
Van woensdag 26 februari (Aswoensdag) tot en met zaterdag 11 april (Stille Zaterdag) is het de veertigdagentijd. De periode ter voorbereiding op Pasen. Een tijd van vasten en bezinning. Tijdens deze veertigdagentijd staan we als gemeente stil bij alles waarvoor wij in deze weken dankbaar zijn.

INFORMATIE OVER DE KERKDIENSTEN INFORMATIE OVER DE KERKDIENSTEN
Iedere zondag wordt er een kerkdienst gehouden. In de zomertijd begint deze om 9.30 uur en in de wintertijd om 10.00 uur. De kerkdiensten worden om de week in de Bethlehemkerk (= Gereformeerde kerk, Schoolstraat 23, 9461 AA) of Dorpskerk (= Hervormde kerk, Brink 8, 9461 AS) te Gieten gehouden.
Bij elke aankondiging van een kerkdienst staat vermeld in welke kerk deze wordt gehouden: Bethlehemkerk of Dorpskerk.

Ook is er om de twee weken, op vrijdagavond, een gezamenlijke dienst in Zorgcentrum Dekelhem (Boddeveld 1, 9461 JA) te Gieten. Deze diensten staan aangekondigd bij de kerkdiensten onder de noemer Dekelhem.

Verder houdt de Statie Gieten vier keer per jaar een Rooms Katholieke viering in de Dorpskerk. Deze vieringen staan eveneens vermeldt in het overzicht met kerkdiensten.

Weet dat je altijd welkom bent! We zien er naar uit om je te ontmoeten.

NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF
Wil je iedere week de nieuwsbrief van de dienst van zondag ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar één van de scriba: tmolenhuis.

LIED VOOR DE DIENST LIED VOOR DE DIENST
Heeft u een favoriet kerklied, die u graag een keer voor aanvang van de dienst gezamenlijk wilt zingen? Geef deze dan op via het opgaveformulier (aanwezig in beide kerken) of stuur een mail naar de scriba: tmolenhuis.

AUTODIENST AUTODIENST
De mogelijkheid bestaat, wanneer u slecht ter been bent, om gebruik te maken van vervoer per auto naar de kerk.

Als u gebruik wilt maken van vervoer naar de kerkdiensten, dan kunt u contact opnemen met Greet Ruben (0592) 26 32 93 of met Albert Hakkenes (0592) 26 22 90.

KINDERNEVENDIENSTEN KINDERNEVENDIENSTEN
Iedere zondagmorgen (m.u.v. de zomervakantie) is er Kindernevendienst. Kindernevendienst is een bijeenkomst voor kinderen van de basisschool in de achterzaal of consitorie van de kerk. Terwijl (groot)ouders in de kerk zijn, krijgen kinderen op hun eigen niveau de verhalen die in de kerk worden voorgelezen. We werken met het programma van Kind op Zondag. Zo gaan we met een knutselopdracht, een spel en gesprek met de kinderen na wat de verhalen hen in deze tijd ‘te vertellen hebben'.

In de adventstijd (kerst) en de veertigdagentijd (pasen) wordt er meestal gewerkt met een speciaal project. Daar wordt dan ook in de kerkdienst al aandacht aan gegeven.

Maak het eens een keertje mee! Je bent van harte welkom!

KOFFIEDRINKEN NA DE DIENST KOFFIEDRINKEN NA DE DIENST
Na elke dienst in zowel de Bethlehemkerk, Dorpskerk als Dekelhem staat de koffie/thee klaar. Een ieder die het gezellig vindt gezamenlijk koffie/thee te drinken is van harte welkom. Voor de kinderen is er uiteraard ook wat anders te drinken dan koffie/thee.

Daarnaast is er iedere tweede en vierde donderdag van de maand een koffie-ochtend in de Dorpskerk. Ook dan staat de koffie/thee klaar en wel tussen 9.30 en 11.00 uur.

GEDICHT OF TEKST OM MEE TE NEMEN GEDICHT OF TEKST OM MEE TE NEMEN
Bij het informatiebord achter in de Dorpskerk ligt iedere maand een gedicht of tekst om mee naar huis te nemen.

Eredienst Dorpskerk, Eerste Advent
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10.00

Eredienst Dorpskerk, Tweede Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00

Eredienst Dorpskerk, Derde Advent
datum en tijdstip 13-12-2020 om 10.00

Kerstconcert Roon Staal
datum en tijdstip 13-12-2020 om 14.00

Gedachtenisdienst

500 seconden wake
Als Protestantse Gemeente Gieten sluiten we ons aan bij de oproep om tijdens de advent, aansluitend  aan de reguliere kerkdiensten, een wake te houden van 500 seconden om stil te staan bij de vluchtelingenkinderen op Lesbos.

Coronamaatregelen kerkgebouwen

Protocol Bethlehemkerk