Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Gieten
 
 

woensdag 17 juli 2024

Kerkenpad

Datum: 
 woensdag 17 juli 2024
Tijdstip: 
 10.00  - 17.00

Door het Drentse landschap langs vijf historische kerken tijdens Kerkenpad 

In Aa en Hunze vind je een aantal schitterende kerken. Tijdens Kerkenpad, dat dit jaar plaatsvindt op woensdag 17, 24 en 31 juli en op 7 augustus, ga je op ontdekkingstocht door het Drentse landschap, langs vijf kerken die het bezichtigen meer dan waard zijn. Drie van deze kerken stammen uit de middeleeuwen en alle hebben ze een bijzonder orgel. Je kunt de route op de fiets, met de auto of te voet afleggen. Langs de route vind je diverse mooie plekjes om wat te eten of te drinken of voor een picknick.

Langs vijf historische kerken

De route van dit jaar voert langs vijf historische kerken. In Anloo kun je een bezoek brengen aan de Magnuskerk, die is omringd door rietgedekte boerderijen, rood-stenen klinkerstraatjes, een kerkhofmuur en eikenbomen. Bekijk in Gieten zeker de monumentale toren van de Dorpskerk of luister naar het orgel uit 1894. De Dorpskerk van Grolloo uit 1853 in Neoclassicistische stijl staat op de lijst van rijksmonumenten. Het Witte Kerkje van Gasselte ligt idyllisch aan de rand van de hoge es en steekt met de witte muren mooi af tegen de groene wallen van de domineeskampen. Ook de Jacobuskerk in Rolde met haar gebrandschilderde ramen en monumentale orgel is een rijksmonument en een bezoek meer dan waard. In de meeste kerken is van 10-17:00 uur een gids aanwezig die meer kan vertellen over de historie en architectuur.

Wandel-, fiets- of autoroute

Geïnteresseerden kunnen de route te voet, met de fiets of met de auto afleggen. De totale afstand is 37 kilometer. Je kunt opelk punt van de route instappen en de kerken zijn ook los van elkaar te bezoeken. Langs de route vind je diverse mooie plekjes om wat te eten of te drinken of voor een picknick. Kijk voor meer informatie en de route op de website van de organiserende kerken: https://www.magnuskerk.nl 
https://www.kerkeningieten.nl
https://www.rolderkerk.nl
https://www.grolloo.com/10-protestantse-gemeente
https://www.kerk-gasselte.nl

terug
 


 
 
 

Kerkenpad
datum en tijdstip 17-07-2024 om 10.00
meer details

Boekenmarkt
datum en tijdstip 17-07-2024 om 10.00
meer details

Wandel mee!
datum en tijdstip 18-07-2024 om 09.30
meer details

Kerkenpad
datum en tijdstip 24-07-2024 om 10.00
meer details

 
Online kerkdiensten

Onze kerkdiensten zijn iedere zondag live te volgen en nadien te bekijken.

Wij bieden de kerkdiensten aan via kerkdienstgemist.nl.
U kunt zoeken op Dorpskerk Gieten.
 
--------------------------------

 
 
Het is de Geest die ons beweegt. Weet u welkom bij de Protestantse Gemeente Gieten. Dorpskerk, Brink 8 te Gieten.