zondag 22 mei 2016

Stichting Oude Drentse Kerken Dag

o.a. Dorpskerk Gieten
 11.00  - 17.00

In navolging op de Stichting Oude Drentse Kerken-dag van 2013, i.k.v. het 10 jarig bestaan van de Stichting, zetten op 22 mei 2016 de Synagoge Zuidlaren, Magnuskerk Anloo, Nederlands Hervormde Kerk Eext, ’t Kleine kerkje Gieterveen en de Dorpskerk Gieten de deuren weer open.

U bent welkom om een kijkje te komen nemen! Er zijn deskundigen aanwezig die u alles over de kerken kunnen vertellen. Middels een fietsroute kunt u met deze kerken kennis maken. Er kan vanuit elke kerk gestart worden met de route (houdt wel rekening met de verschillende aanvangstijden per kerk). Elke kerk biedt een eigen gevarieerd programma.

In 't Kleine Kerkje in Gieterveen zijn optredens van een gelegenheidsduo, zij spelen wereldmuziek uit zeer verschillende culturen. U kunt hier terecht voor een heerlijke lunch of koffie/thee met gebak. Tevens is er een expositie van glaskunst van Geert Biel uit Eext.

In de Synagoge in Zuidlaren zijn rondleidingen en kunt u kennis maken met joodse hapjes en drankjes. Ook is er Jiddische muziek en zal er een Klezmer band optreden.

In de Magnuskerk in Anloo zijn gidsen aanwezig die u uitleg geven en wordt het orgel bespeeld. De Magnuskerk is tussen 12.30 en 17.00 uur te bezoeken.

In de Dorpskerk in Gieten spelen Suzan en Lisa van de muziekschool Hondsrug viool (11.00-12.00 uur). Is er een optreden van het Daphne Ensemble (12.00-13.00 uur) en bespeelt organist Hans Bosman het orgel (16.00-17.00 uur). Uiteraard staat er koffie/thee voor u klaar.

De Hervormde Kerk in Eext is open van 12.00 tot 17.00 uur. Hier zijn muziekoptredens, rondleidingen en wordt het orgel bespeeld.

Eredienst, Derde zondag 40-dagentijd
datum en tijdstip 07-03-2021 om 10.00

Kerkdienst 7 maart

Online dienst 7 maart (rechtstreekse uitzending om 10.00 uur)

Kerkdienst 28 februari

Online dienst 28 februari

Kerkdienst 21 februari

Online dienst 21 februari

Veertigdagenkalender

Kerkdienst 14 februari

Online dienst 14 februari

Breit u mee?
Breit u ook met ons mee voor Roemenië?