500 seconden wake 500 seconden wake
Als Protestantse Gemeente Gieten sluiten we ons aan bij de oproep om tijdens de advent, aansluitend aan de reguliere kerkdienst, een wake te houden van 500 seconden om stil te staan bij de vluchtelingenkinderen op Lesbos.
De situatie van kwetsbare vluchtelingen op Lesbos blijft ons bezig houden. We kunnen en mogen niet
wegkijken, zeker niet in de periode van Advent, waarin we de komst van het Kind van de vrede
verwachten.
We geven gehoor aan de oproep om in deze vier weken aansluitend aan onze
kerkdienst een korte wake te houden, waarin we 500 seconden stil staan bij
hun lot.

De eerste Adventszondag 29 november markeert tevens het begin van de nationale collecte voor
vluchtelingenkinderen georganiseerd door Kerk in Actie. De laatste Adventszondag 20 december valt
in het weekend waarin ook de Internationale Dag van de Migrant wordt gehouden (18 december).
De 500 seconden verwijzen naar de breed gedragen oproep vanuit onze samenleving om 500
kinderen op te vangen.
Het is een symbolisch gebaar vanuit de machteloosheid die we breed voelen. Maar tegelijk een
gebaar vanuit de vaste overtuiging dat het zinvol is om de aandacht op hun situatie vast te houden
en de verantwoordelijke politici en bestuurders in ons land aan hun verantwoordelijkheden te herinneren.
Veel gemeenten, kerken, organisaties verbinden zich in solidariteit met de vluchtelingen. Ook wij hopen dat deze actie de solidariteit met de vluchtelingen versterkt.

Eredienst Dorpskerk, Eerste Advent
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10.00

Eredienst Dorpskerk, Tweede Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00

Eredienst Dorpskerk, Derde Advent
datum en tijdstip 13-12-2020 om 10.00

Kerstconcert Roon Staal
datum en tijdstip 13-12-2020 om 14.00

Gedachtenisdienst

500 seconden wake
Als Protestantse Gemeente Gieten sluiten we ons aan bij de oproep om tijdens de advent, aansluitend  aan de reguliere kerkdiensten, een wake te houden van 500 seconden om stil te staan bij de vluchtelingenkinderen op Lesbos.

Coronamaatregelen kerkgebouwen

Protocol Bethlehemkerk